NYCEWAY

Nynke Cevik

 

LIEFDE BEN JE DAAR ALTIJD AL

 

LEESVOER VOOR HART EN ZIEL

Prinsesseneiland

‘Mama, mama, ik wil met vakantie naar prinsesseneiland,’ roept Amber zodra ze haar ogen op heeft gedaan.

‘Hoe kom je daar nou bij, heb je dat gedroomd?’ lacht mama, terwijl ze even lekker naast Amber in haar warme bed kruipt.

‘Nou echt niet, mama, prinsesseneiland ligt bij Spanje, dat weet je toch wel!’ zegt Amber boos terwijl ze uit bed springt en in haar pyjama de tuin in rent. Straks vraagt ze het aan papa, die zal de weg wel weten. Amber weet zeker dat je op prinsesseneiland een geweldige vakantie kan hebben! Er wonen paarden met manen die zijn ingevlochten met echte draden van goud en met zilveren zadels. Natuurlijk zijn er ook mooie winkels vol met prinsessenjurken, prinsessenschoenen, prinsessenkroontjes en alles wat je maar kan wensen.

 

Ineens voelt Amber iets kriebelen op haar hoofd. Verbaasd kijkt ze omhoog recht in de vriendelijke ogen van een wit paard. Als het al raar is dat er een paard in de tuin staat, dan is het beest dat er bovenop zit nog veel gekker. Amber heeft moeite haar lachen in te houden.

‘U hebt een taxi naar prinsesseneiland besteld mevrouw?’ kwaakt de groene kikker die in een gouden stoeltje aan de voorkant van het zadel van het paard zit. De kikker heeft een deftig rood pak aan met bijpassende gouden pet.

‘Spring maar achterop dame, dan kunnen we gaan.’

Voordat Amber kan bedenken hoe ze op dat grote paard moet klimmen, gaat het paard na een paar korte kwaken van kikker op zijn knieën zitten, zodat ze gemakkelijk bij het zadel kan. Zal ze maar gewoon zo meegaan? denkt Amber terwijl ze naar haar roze pyjama kijkt.

‘Maak je maar geen zorgen over je kleding,’ zegt kikker alsof hij haar gedachten gelezen heeft.

‘Als we op het eiland zijn, dan kan je je omkleden in een mooie jurk, keuze genoeg.

Met al die mooie jurken al in haar hoofd zwaait Amber zonder nog verder na te denken haar been over het zadel en gaat achter het stoeltje van kikker zitten. Die draait zich om en geeft haar een grote knipoog.

‘Klaar voor de start af,’ roept kikker opgewonden en het paard springt over het tuinhek en begint te rennen, steeds sneller en sneller. Amber is wel bang op zo’n groot paard, maar ze houd zich stevig vast aan het zadel. Al gauw komt Prinsesseneiland in zicht. Het eiland is schitterend om te zien met allemaal verschillende kleuren paleizen, waar al die prinsessen natuurlijk wonen.

Het paard rent over een gouden brug naar het grootste paleis met een tuin vol mooie bomen en bloemen.

‘We zijn er prinses Amber, afstappen maar,’ zegt kikker en neemt zijn pet af om een buiging voor haar te maken.

‘Ik draag je over aan de goede zorgen van Prins Floris die je zal helpen met het uitzoeken van een passende jurk voor het prinsessenbal van vanavond.’ Het paard knielt weer netjes en Amber springt van het zadel in het gras. Kikker doet hetzelfde en landt bovenop haar hoofd.

‘Oeps sorry,’ kwaakt hij.

‘Waar is prins Floris dan?’ vraagt Amber lachend. De pootjes van kikker kriebelen in haar haren.

‘Nou het zit zo,’ zegt kikker van oor tot oor grijnzend.

‘Ken je dat verhaal van die kikker die een prins wordt?’

Nou vooruit dan maar, ik wil die jurk, denkt Amber. Als ik daarvoor een kikker moet kussen, dan moet dat maar. Voorzichtig pakt ze kikker van haar hoofd en geeft hem een kusje op zijn groene glibberige wang.

 

Hè, maar dat is niet prins Floris die voor haar staat, maar papa.

‘Amber ga je je aankleden, we gaan ontbijten. Schiet op want we gaan iets leuks doen!’ zegt papa terwijl hij haar omhoogtilt en even ronddraait.